S’enduriran les condicions d’execució de les hipoteques

Els grups polítics que debaten sobre la nova Llei Hipotecària al Congrés han decidit endurir les condicions en les quals un banc podrà executar una hipoteca.

Per poder executar una hipoteca, que és el pas previ a un possible desnonament, s’atendrà a l’import del deute sobre el total del préstec concedit. Així, durant la primera meitat del préstec, les entitats hauran d’esperar al fet que l’impagament de la hipoteca arribi al 3% del capital concedit o dotze mesos d’impagament. En la segona meitat, l’impagament haurà de suposar el 7% o 15 mesos.

L’acord compta amb el respatller de la majoria dels grups excepte Unidos Podemos que ha optat per mantenir viva la seva proposta d’establir aquest límit en el 10% del capital concedit.

Addicionalment, els grups han acordat rebaixar els interessos de demora plantejats en la Llei Hipotecària, que quedaran en l’interès remuneratori més tres punts.

Uns altres acords són establir el caràcter permanent del codi de bones pràctiques ja vigent i l’eliminació expressa de les clàusules sòl.

S’espera que la nova Llei Hipotecària pugui ser aprovada a principis del pròxim any 2019, a tal fi la intenció és votar en comissió les esmenes vives el 4 de desembre i remetre el text al Senat al qual s’ha sol·licitat la tramitació per via d’urgència.