L’alcaldessa Colau proposa modificar les reserves de sòl destinat a habitatge en el districte 22@

Segons ha anunciat l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, el districte d’innovació 22@ passarà de reservar un 10% del seu sòl a habitatge a destinar a aquest ús un 30%, i serà de protecció. Així ho ha acordat l’actual equip municipal amb entitats veïnals, universitats i empreses en el ‘Pacte cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible’.

Han signat el pacte l’Ajuntament, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb), la Taula Eix Pere IV, l’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network, Poblenou Urban District, la Universitat de Barcelona (UB), Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF), el Pla Estratègic Metropolità, el Consorci del Besòs i el del Tec-Campus Diagonal Besòs.

Per passar del 10% al 30% de sòl reservat a habitatge haurà de modificar-se el Pla General Metropolità, fet que l’alcaldessa preveu que es porti al ple abans d’acabar el mandat perquè es comenci a tramitar, i ha remarcat que seran de protecció. Així mateix, demanen al Govern canviar la normativa perquè els que siguin de privats encara que protegits mantinguin aquesta condició i no passin al mercat lliure amb els anys.

L’acord també inclou desafectar i fer valdre el teixit urbà tradicional del barri en els seus nuclis antics; assegurar la continuïtat de l’eix Pere IV, i crear un eix verd que connecti a través de Cristòbal de Moura el Parc Central del Besòs i el barri del Besòs i el Maresme.

Aquest pacte haurà de votar-se en el ple. El Govern municipal confia que l’oposició ho secundi perquè ha estat consensuat amb veïns, empreses i universitats.

No obstant això, PDECat com ERC i PSC han criticat la falta de diàleg de l’alcaldessa i insten a l’equip de govern a negociar sobre un tema tan important del que, segons ells, se’ls ha mantingut al marge. No comparteixen les presses per modificar un projecte de tal envergadura per a la ciutat.