La Cambra al programa ‘Bàsics’ de Betebé

Entrevista al gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, Òscar Gorgues, el dilluns 19 de febrer al programa ‘Bàsics’ de Betebé en referència l’informe sobre el lloguer a Barcelona el 2017.

Per què puja el lloguer a Barcelona, segons la Cambra de la Propietat

L’augment de la demanda, i no a la quantitat de pisos buits, són els factors clau de l’augment

El president de la Cambra de la Propietat de Barcelona, Òscar Gorgues, ha citat la manca d’oferta d’habitatges per justificar l’augment del preu del lloguer a la ciutat. En una entrevista al programa ‘bàsics’ ha assenyalat la gran demanda com a principal causa d’aquest increment: “Barcelona ja ha col·lapsat el seu sòl. Hi ha molt poca capacitat de créixer”.

Gorgues ha tret importància a la quantitat de pisos buits que hi ha a la ciutat. Considera que habilitar els habitatges on ara no viu ningú no seria una resposta suficient per a la demanda que hi ha. A més, ha assenyalat que els pisos que es lloguen a la ciutat, de mitjana, no duren més de 15 dies en el mercat.

El president de la Cambra de la Propietat creu que el sostre del lloguer dependrà de la renda dels ciutadans i s’ha mostrat convençut que mentre alguns sectors professionals tinguin expectatives econòmiques positives els lloguers creixeran. “El problema és per a aquells que no poden pujar-se en el carro de la millora de rendes”.

L’àrea metropolitana perd atractiu

Òscar Gorgues ha assegurat que els barcelonins ja no valoren canviar la ciutat pels municipis propers de l’àrea metropolitana. Argumenta que, com a conseqüència que una part de la població hi va anar a viure per l’increment del preu del lloguer a la Ciutat Comtal, el cost de l’habitatges en aquestes viles també s’ha encarit. Això, considera, ha tret atractiu a marxar de la ciutat.

 

FONT: Betevé